Τοποθεσία

Σχετικά με την τοποθεσία

Το Royal PALACE βρίσκεται στο κέντρο του Πλαταμώνα, μπροστά στη μαρίνα. Ο Πλαταμώνας στη Νότια Πιερία είναι δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πάμπολλες επιλογές στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία καθώς επίσης και με αξιόλογη αγορά. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων υπάρχουν γραφικές παραλίες, πολύβουες αλλά και απομονωμένες, με πενταγάλανα νερά στο κέντρο του Αιγαίου. Οι περισσότερες παραλίες έχουν γαλάζια σημαία κι είναι οργανωμένες με beach bar.

Πολύ κοντά στον Πλαταμώνα βρίσκεται ο Όλυμπος με τα γραφικά χωριά του, όπως το Λιτόχωρο, ο Παλαιός και Νέος Παντελεήμονας, οι Παλιοί Πόροι κι η Παλιά Σκοτίνα. Τα χωριά είναι πετρόκτιστα κι ενδείκνυνται για περιπάτους και πεζοπορία σε μαγευτικά δάση όπως επίσης και για φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές.

Σε απόσταση αναπνοής από το Royal PALACE βρίσκεται το Κάστρο του Πλαταμώνα, ένα κάστρο - πόλη της μεσοβυζαντινής περιόδου, (10ος μ.Χ αιώνας) σε θέση στρατηγική που ελέγχει τον δρόμο Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Νότιας Ελλάδας. Ο Πύργος του, που δεσπόζει πάνω στην εθνικό οδό, είναι ένα επιβλητικό μεσαιωνικό φρούριο. Ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι κοντά στον Πλαταμώνα είναι επίσης το Δίον, η Πύδνα και η Λείβηθρα.